„Мисля, че не е нормално. Даде се някакъв старт на преговори между НСОРБ и Министерството на финансите и смятам, че трябва да продължи, защото това, което се пуска в публичното пространство от отговорни хора, не е е отговорно и нямаме нужда от излишни конфликти при цялата криза“ коментира пред БНР кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

„Не трябва да се разделяме едните на „хубави“, а другите на „крадци“ и просто трябва да се намери разумно решение на ситуацията. 265 общини сме и принципът е ясен за кое колко плащаме – увеличението за ток и газ е между два, два и половина пъти скочило.

Нашата община за  ел.енергия през 2020 година декември месец е платила около 55 хиляди лева, а този декември – 2021 – 112 хиляди 517 лв. А бяхме много дисциплинирани и затова организирахме общинските сгради (детски градини, училища, кметство…) на газ. И пак платихме и за газа двойно.

И накрая наградата е как сме „най-лошите“ – не трябва да се правят такива безотговорни изказвания, имаме си Национално сдружение на общините, която предлага конкретни условия, без да се изхвърля…

Няма връзка това, което се говори от София и това, за което говорим от общините.

Има си АДФИ и Сметната палата – те си контролират нещата, ако има проблем с обществените поръчки, но да лепиш етикет за всички 240 общини, че всички са маскари, това няма да реши проблема. Има си законови механизми за обществените поръчки, но каква е връзката с цената на газа и тока?“, попита още Москов и призова проблемите да не се политизират, да не се решават през медиите.

ЧУЙТЕ ПОВЕЧЕ ТУК: https://bnr.bg/horizont/post/101595822/

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *