Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е заместник-председател на НС на БСП и член на Изпълнителното бюро на партията, бе част от делегацията на БСП, която проведе днес посещение в Република Македония. 


По време на визитата, лидерът на БСП Корнелия Нинова, придружена от своите заместници Владимир Москов, Кирил Добрев и Деница Златева, обсъди с македонския премиер Зоран Заев двустранните отношения между България и Република Македония и перспективите на Западните Балкани за присъединяване към ЕС и НАТО. Двамата подписаха двустранно споразумение за партньорство между СДСМ и БСП. 


В споразумението за сътрудничество, партньорите поемат взаимни ангажименти да полагат усилия за засилване на икономическите отношения между двете страни, да се поощрява сътрудничеството между парламентите на двете държави и в рамките на международните парламентарни структури. В споразумението се насърчават политическите контакти между двете партии на равнище партийни органи, парламентарна група, местна власт, младежки структури, структури на жените. Първата предстояща инициатива ще бъде среща на кметове от БСП и СДСМ, която ще се състои в България.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.