ONIROUPOLI 1 STRDSCN3429DSCN3332DSCN3363

И тази година паркът в центъра на град Драма се превърна в Коледно село. Цял месец близкият гръцки град ще е столица на Коледните празници. До 4 януари за всички посетители са подготвени над 220 вида забавления, доволен е кметът на града Христодулос Мамсакос, който вече връчи ключа на града на Дядо Коледа. Различните забавления в отделните дървени къщички са напълно безплатни.

Любимо място, което привлича с коледни аромати деца и възрастни е сладкарницата, в която децата пекат и украсяват коледни сладкиши заедно със студенти от кулинарния колеж. Шоколадов фонтан подслажда тези, които искат да си тръгнат с коледен грим. Децата рисуват и пишат писма на дядо Коледа, за да го подсетят какви точно подаръци чакат под елхата.

Екозащитници в ателие на елфите помагат на всеки, който би искал да направи коледна украса от празни пластмасови бутилки, от стари дискове, скъсания маркуч на пералнята или други ненужни вещи у дома. Снимки с любими коледни герои, въртележки, вкусни изкушения и музикалните събития с участието на звезди като Михалис Хадзиянис, Янис Вардис и популярни групи всяка вечер на сцената в Коледното село, разходките в гората на желанията, две влакчета пътуващи напълно безплатно из града и още куп забавления ще продължат чак до следващата година.
„Организирали сме за посетителите уникално пътешествие във вълшебния свят на Коледа. Както всяка година очакваме децата и родителите от съседна България и специално от близкия Гоце Делчев”- добави кметът на Драма Христодулос Мамсакос.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *