Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с баскетболния отбор на момичетата до 14 годишна възраст „Пирин“ Гоце Делчев. Преди броени дни отборът с треньор Илия Павлов спечели бронзовите медали в националните финали за момичета U14. Третото място нашите млади спортистки извоюваха след победа над Черно море Одесос със 70:45 в малкия финал.

Така, баскетболистките на „Пирин“ в тази възрастова група, бележат пореден успех и се наредиха сред трите най-добри отбора в страната. Треньорът Илия Павлов сподели, че успехът се дължи на голямото желание от страна на момичетата, които тренират всеотдайно и се готвят отговорно за всяко състезание.

„Баскетболът е спорт с големи традиции в нашия град. През миналия век сме имали изключително успешни мъжки и женски отбори. Сега, с вашите победи, вие на практика възродихте този спорт в нашия град и всички сме ви безкрайно благодарни затова. Дано повече деца и младежи се запалят от вашите успехи и постижения.“, заяви кметът Владимир Москов.

На всички състезателки в отбора, както и на техния треньор, той подари знака на града и книга, посветена на живота и делото на Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *