В деня на християнското семейство 81 семейни двойки от Разлог отбелязаха своите 25 и 30-годишни юбилеи от сключването си на брак. Златните и сребърни сватби по традиция за предвестник на започващите коледно-новогодишни празници в общината.
Сред празнуващите бе и кметът на Разлог Красимир Герчев и съпругата му Ирина, които също отбелязаха своята сребърна сватба.В празничната вечер кметската двойка бяха кумове на юбилярите, а подкумове – зам.-кметът Венцислав Гърменов и съпругата му Анелия.
Директорът на Обредния дом Рени Рачева направи вечерта емоционална и незабравима. Всички юбиляри се подписаха в летописната книга на златните и сребърни сватби. Те получиха брачни свидетелства, специални албуми и типичните за разложкия край пушета (топчета), с които се повежда хорото. Пита хляб и огън, като символ на любовта и семейното огнище предадоха златните юбиляри на сребърните, а те от своя страна ги предадоха на представители на най-младите семейства в Разлог.
В ролята си на кум, кметът Герчев бе дарен с точилка и даруван с кърпа, след което по стара разложка традиция поведе кумовото хоро. Ансамбъл „Перун“ поздрави юбилярите и представиха местен ритуал по поднасяне на специална вечеря на кума. Красимир Герчев пожела на всички да бъдат здрави, ценени и обичани, да не усещат тежестта на годините и да бъдат опора за младите.
ZLATNI SVATBI

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *