Кметът на Разлог Красимир Герчев кмет участва в българо-италиански форум „Градове на бъдещето: италиански и български опит за развитието на общините.” По време на форума, които се проведе в София, кметът Герчев сподели опита на община Разлог по проекти, директно финансирани от Европейския съюз. Именно община Разлог бе избрана и поканена да представи успешната работа на България по изпълнение на такива проекти.
Във форума участваха Н.Пр. Марко Контичели – посланик на Италия в България, Пиетро Луиджи Гиа – председател на Конфиндустрия България, Тодор Попов – председател на УС на НСОРБ, Силвия Георгиева – управител на НОСРБ – Актив и Роберто Маскали – директор на Конфинсустрия България .
Община Разлог имаIMG_9981IMG_9986 2 изпълнени проекта с международно участие по програма ИНТЕРРЕГ IV С, съответно MMOVE (Управление на мобилността в Европа) и EPTА (Европейски модел за обществен транспортен орган). Тяхното представяне успя да впечатли както домакините на форума, така също и италианските гости, които не спестиха своите адмирации за идеите и инициативите, предприемчивостта и професионализма на Община Разлог. Кметът Герчев получи и поздравления за усилията за реализиране на нови проекти с обществена и социална значимост и подобряване живота на хората.
Форумът „Градове на бъдещето” бе част от работната програма на Националната годишна конференция на местните власти, чийто домакини бяха „НОСРБ – Актив” и Сдружението на италианското предприемачество „Конфиндустрия България”.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *