Снощи в музея на град Гоце Делчев бе представена книгата с епиграми „Дебили-недраги“ на Георги Кушвалиев. Ценителите на сатирата, епиграмите и карикатурата имаха възможност да получат автограф от първия носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин. Неврокопчани и посетители на музея могат да разгледат и изложбата на един от най-известните карикатуристи в страната ни – Йовчо Савов, който е и автор на илюстрациите в „Дебили – недраги“.

Георги Кушвалиев не скри, че има специално отношение към град Гоце Делчев, с който го свързват приятелства още от студентските години и силна творческа връзка с неврокопчанина Николай Урумов. Ники с удоволствие пя за публиката в музея и за Георги, който е автор на текстовете на много от песните му. Сред гостите на събитието бе и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Издателят на книгата – Кин Стоянов разкри пред публиката и друга своя идея – създаване на музей на българската емиграция и Северна Америка и Канада в гр. Гоце Делчев, след близо петмесечно проучване на литературата и архива, съхранени в дома на покойния неврокопчанин родолюбец д-р Иван Гаджев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *