ПМГ „Яне Сандански” има още един повод за гордост. За поредна година нашите дванадесетокласници се представиха отлично на държавните зрелостни изпити.

Общо 32 са отличните оценки на зрелостниците от ПМГ „Яне Сандански“, като шестима ученици са получили отличен 6.00 на държавните зрелостни изпити. Христина Франгова е с две пълни шестици на матурата по български език и литература и по математика! За своето блестящо представяне тя ще получи Национална диплома за завършено средно образование.

Айлин Ахмедова е с отличен 6.00 на матурата по английски език, с Елис Шукри и Стефка Ляскалиева са с резултат отличен 6.00 на матурата по математика,  Людмила Къшева и Йоанна Канелова са с резултат отличен 6.00 на матурата по философия.

Още 12 ученици са получили отлична оценка на изпита по български език и литература, по английски език – 6, по математика – 3, по философия – 2, по история – 2 и по география – 1.

44 отлични оценки на държавните квалификационни изпити в НПГ „ Димитър Талев“. Достойно са се представили всички 112 зрелостници на НПГ „ Д.Талев“ на държавните квалификационни изпити, които се вписват в дипломата като втора матура. Общият резултат на випуска е мн.добър 5,03.  Пълни отличници на тези изпити са 20 ученици, а общият брой на отличните оценки е 44.  Около 70% от дванадесетокласниците са с успех от втората матура отличен и мн. добър.  Резултатите категорично говорят за качествен образователен процес и високо равнище на получените професионални знания и умения.  Зрелостниците от специалност „ Организация на туризма и свободното време“ са постигнали общ успех на ДКИ отличен 5,69. Общият успех в останалите специалности – „Икономическа информатика“, „Компютърни мрежи“, „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ – е много добър.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *