С 2665,51 лв. държавата подкрепи едноличния търговец Боянка Гамишева, съпруга на ексдепутата Димитър Гамишев. Тя получава парите като подкрепа за къщата й за гости в с. Гайтаниново, чийто оборот паднал с над 20% в сравнение с 2019 г. поради наложените ограничителни мерки заради коронавируса.

Сред другите 2220 български фирми, които си поделиха отпуснатите от Министерството на туризма в последния работен ден на миналата година 30 млн. лв. за подпомагане на пострадалия от Ковид кризата туристически бизнес са още няколко фирми от Гоцеделчевско. Държавна подкрепа от 1275,80 лв., е къщата за гости „Аида“ в с. Брезница. Тя е собственост на Зейнеп Ходжа – дъщеря на многогодишния зам. председател на Общинския съвет в Гоце Делчев Шекир Аян.

С помощ от 8657,21 лв. в Гоце Делчев е и „Ванита“ ООД с управител Илкян Максудов. Фирмата е собственик  ресторант „Ванита – ДНА“ в града. Ресторант „Барото“ на Михаил Зортев получава 2768,03 лв., а „Лайв-21“ ЕООД на  Мариана Гюрова и хотела й в Огняново, е с помощ от  1309,97 лв. Само 445,39 лв. компенсация ще вземе туроператорската фирма на Богдана Трампурцова „Неврокоп Травел“ ЕООД.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *