36 хиляди души от четирите общини на региона вчера отидоха до избирателните урни, като най-висока беше избирателната активност в  Гоце Делчев и Гърмен, а най-ниска – в община Хаджидимово.

Град Гоце Делчев има свой народен представител и това е Богдан Боцев от „БСП за България“. Партийният резултат между двете основни политически сили в общината БСП – ГЕРБ е със стотина гласа в полза на БСП.

Според неокончателни данни събрани от протоколите в партийните централи, в Гоце Делчев БСП си остава първа политическа сила, макар и с малка преднина, следвана от ГЕРБ и ДПС. Новата партия ДОСТ успя да отмъкне от ДПС над 1200 гласа, но в нито едно от четирите мюсюлмански села не е пред ДПС.

В Община Хаджидимово ДПС запазва мястото си на първа политическа сила, следвана от БСП и ГЕРБ. Само 85 са гласовете на ДОСТ в тази община.

И в Гърмен ДПС все още запазва първа позиция, втори са ГЕРБ, а трети БСП. ДОСТ е успяла да спечели 931 от избирателите в Гърменско, а за партията на Веселин Марешки са гласували 131 човека. 57 са избрали квадратчето не подкрепям никого. Доволни от резултатите са от ГЕРБ и БСП. По думите на председателя на социалистите Янка Топалова, резултатът им в сравнение с изборите през 2014 г., когато са имали само 389 гласа.

В община Сатовча за ДПС – 3991,  ГЕРБ  – 1870, БСП – 1140, ДОСТ – 240, като данните са неофициални. Сатовча ще има свой представител в новия парламент и това Елхан Кълков от ДПС.

 

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *