Странен факт установиха любители на гръцката и българска поп музика. Става въпрос за песента „Стари мой приятелю“ на Лили Иванова и песента “ Άσε με στη μοναξιά μου“ (Остави ме в самотата ми) на Янис Париос. Припевът на песента е абсолютно еднакъв. Автор на музиката и аранжимента на българската песен е Митко Щерев. Албумът, в който е включена е издание на Балкантон през 1976 година. Гръцката песен е с композитор Калеас Харис (Καλέας Χάρης) , а годината на разпространение е 1981.

Всеки сам може да се убеди в това странно съвпадение на музиката в припева на двете песни и като има предвид годините, да си направи извод кой кого е копирал. Калеас Харис – Митко Щерев или обратно.

Чуйте песента на Лили Иванова ТУК:

https://www.facebook.com/watch/?v=630092200485740

<a href="<!– wp:image {"id":33291,"sizeSlug":"large"} –> <figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://hronika-bg.com/wp-content/uploads/2022/01/index.jpg" alt="" class="wp-image-33291"/><figcaption>Гръцката песен чуйте ТУК: https://www.greeklyrics.gr/stixoi/ase-me-sth-monaksia-mou/</figcaption></figure>
Гръцката песен чуйте ТУК : https://www.greeklyrics.gr/stixoi/ase-me-sth-monaksia-mou/

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *