Незабравим и грандиозен спектакъл подари Националният ансамбъл на народни игри и песни на Република Северна Македония „Танец“ на жителите и гостите на гр. Гоце Делчев. Пълна зала, прекрасни изпълнения, развълнувана и удовлетворена публика и много настроение за предстоящите празници, създадоха певците, танцьорите и инструменталистите от най-големия ансамбъл на Северна Македония „Танец“.

Концертът в спортна зала „Неврокоп арена“ бе коледно-новогодишен подарък за хората, а гостуването на ансамбъл „Танец“ в гр. Гоце Делчев бе по покана на кмета на общината Владимир Москов.

Национален фолклорен ансамбъл “ТАНЕЦ” е най-големия фолклорен ансамбъл, основан през 1949 г. с цел да съхранява, издирва и представя богатото културно наследство на Северна Македония. От тогава до днес ансамбъл „Танец“ проучва, обработва и представя на сцената народни танци, песни, музика и носии. Изключително професионалното представяне на автентичния фолклор очарова публиката по целия свят. Директор на ансамбъла е  Мартин Вучич. В ансамбъла работят 80 професионални танцьори, инструменталисти, певци, композитори и хореографи. ТАНЕЦ е прочут със своята перфектна игра, певчески изпълнения и ненадминатия колорит на своите спектакли.

В точно такъв уникален спектакъл – феерия от песни, танци, музика, народни носии, усмивки и много талант, се потопи публиката в Гоце Делчев по време на изпълненията на ансамбъла.

На концерта присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, Неврокопският митрополит Серафим, народният представител Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Иван Геров, заместник-кметът Саид Иброш, много хора от целия Гоцеделчевски край, които обичат фолклора и ценят богатството на народната музика. За всички тях, гостуването на Националния фолклорен ансамбъл “ТАНЕЦ” ще остане незабравим спомен и едно от най-вълнуващите и красиви преживявания в навечерието на предстоящите Коледни празници.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *