Фондация “ТЕБЕШИР” организира Национален конкурс за рисунка на тема “Моят учител е супергерой”. Чрез конкурса искаме да провокираме учениците да се замислят какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, или иначе казано суперсилите, на добрия учител. Основната цел на кампанията е да споделим добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхновим повече млади хора да бъдат учители. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката.  

 

В конкурса могат да участват всички ученици от 1 до 12 клас, в три възрастови групи:

  • 1 до 4 клас
  • 5 до 8 клас
  • 9 до 12 клас

 

Всеки участник може да изпрати по 1 рисунка, която трябва да бъде съобразена със следните изисквания:

  • Листа, на който е нарисувана рисункита, да е с размери формат А4 (29,7/21 см) или лист от стандартен блок за рисуване (23/32 см)
  • Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани
  • На гърба на всяка рисунка да бъдат нанесени следните данни: трите имена на ученика, телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник, пълното име на училището, което посещава ученикът, и клас

 

Рисунките се изпращат от 13 март 2017г. до 16 април 2017г. по пощата на адрес: Фондация “ТЕБЕШИР”, София 1000, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” №68, ет.1, ап.4.

 

Рисунките ще бъдат оценени от жури с председател Любен Генов, Председател на Съюза на българските художници. Участниците в конкурса, класирани на първите три места във всяка от трите възрастови групи, ще получат специални награди, осигурени от Фондация „ТЕБЕШИР“ и магазин „Импресия“. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на сайта на Фондация “ТЕБЕШИР” (http://tebeshir.bg) през м. май. На сайта можете да откриете и правилата за конкурса.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *