Община Гоце Делчев организира концерт на Мъжка фолклорна група «Огражденска четворка» и Фолклорен ансамбъл «Гайтан». Концертът ще се състои на 23 ноември 2018 г. /петък/, от 18:00 часа, в Дома на културата. В него ще вземат участие също местната Танцова формация «Палави ножинки», както и Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци.

Фолклорен ансамбъл „Гайтан“ от с. Първомай, община Петрич, област Благоевград е създаден през 2000 година. Главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е Йордан Николов, завършил специалност „Българска народна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, който паралелно с обучението си, работи 4 години като професионален танцьор, в Ансамбъл „Пирин“. С ансамбъл „Гайтан“ успява за съвсем кратко време да пресъздаде не само образци на българския музикален и танцов фолклор, но и танци на други народи – Италия, Гърция, Русия, Унгария.

Йордан Николов, освен ръководител на ансамбъл „Гайтан” е част от мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ – фолклорен квартет от четирима мъже, познат в България и чужбина.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *