Извън схемата на преместваемите търговски обекти в гр. Гоце Делчев за следващите 10 години остават павилиона срещу кръстовището на бул. Гоце Делчев при болницата и обущарЛАМАРИНЕН ПОКРИВското ателие до хаврата преди пазара. Обектите до хаврата ще бъдат обособени в пет терена по 6 кв. м всеки, а тентите трябва да бъдат премахнати заедно с масите, разположени върху тротоара. Незаконно е разширението на кварталната кръчма намиращо се на продължението на ул. Яворов по пътя за фирма Пирин текс. Лавката до входа на Дома на техниката на ул. Бяло море, в която се продават дрехи и чорапи, ще стане място за продажба на сладолед, ще бъдат премахнати и три обекта на т. нар. „частна автогара“ срещу кооперативния пазар, като ще се обособят две петна по 4 кв. м. до селскостопанската аптека там.

От схемата ще отпадне и тотопункта в съседство, а мястото ще бъде оформено като зелена площ.

Заведенията „Афродита“ до хаврата, „Примо“ на ул. Паул Ленц до търговския комплекс Мамут, Матрицата, бившето кафене „Туин пийкс“ до градинката с фонтана, заведенията VIP и Ванита трябва да освободят тротоарно пространство за преминаване на пешеходци и детски колички.

Място за поставяне на маси пред всички заведения ще бъде ограничено със специална видима линия и до 100 кв. м най-много, за да могат да бъдат контролирани и от гражданите. Общинските съветници Валя Рупчина, Костадинка Богданова, Ангел Тунчев и Тодор Стефанов, заедно с главния архитект Георги Скрижовски, инж. Петър Мутафчиев и Костадин Панчалиев от общинската администрация ще контролират тези обекти, като незаконните трябва да бъдат премахнати до шест месеца.
Който има задължения към общината няма да бъде допуснат до конкурсите за поставяне на преместваемите обекти за продажба на цигари, вестници, дребни опаковани стоки и др., като всеки желаещ ще може да наеме не повече от два обекта, а всички собственици ще трябва да инвестират в новата им унифицирана визия. 26 от терените са предвидени за търговска дейност, 7 за услуги и 20 терена пред заведения за поставяне на маси.

By hronika

One thought on “Край на циганията с ламарини и постройки „направи си сам“ в Гоце Делчев”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *