Кристина Дунчева от Сандански, която закла двете си деца – 5-годишният Васил и 3-годишната Ивон, ще бъде настанена в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, реши Благоевградският окръжен съд. 32-годишната жена все още не осъзнава какво е станало с  децата й. Близките й обвиняват мъжа й Георги Трайков за трагедията. Според тях, той е пребивал жестоко Кристина, искал е да се разделят и да вземе децата, което я е довело до лудост. Той от своя страна вини за всичко младата жена и родителите й. Каква е истината за кръвопролитието от 19 ноември 2020 г. ще каже разследването, което продължава.

Кристина Дунчева и Георги Трайков се запознават през 2014 г. и решават да заживеят заедно. Така и не сключват официално брак. 

Според лелята на Кристина – Ваня Кирилова, Георги твърдял, че женените хора не се разбирали и предпочитал да живеят без подпис. Месеците до раждането на първото дете – Васил, са най-щастливото време в живота на влюбените и нищо не предвещава, че 6 години по-късно ще се разиграе страшната трагедия. 

Кристина е завършила „Икономика на транспорта“ в УНСС, работила е като експерт в Агенция „Железопътна администрация“ към Министерство на транспорта. Преди трагедията е назначена за касиер в училище. Георги се труди в „Горското“. 

Раждането на  Васил през 2015 г. сякаш променя младата жена. Тя не звъни на близките си, изпада в депресия, от която така и не излиза, твърдят родителите й. Въпреки това, Кристина иска пълна къща с деца. И преди да са изтекли двете й години от първото майчинство, ражда и момиченце – Ивон. Според Георги именно тогава започват сериозните проблеми. 

„Не можеше да се грижи пълноценно за двете деца. Сякаш нещо стана с нея. Изпадаше в състояния, започна нищо да не я интересува. Лежи, яде, не поглежда децата. Казах ѝ: Искам да видя, Криси, стимул в тебе. Ако ти и децата сте добре, нямам нужда от повече“, разказва Георги. Той твърди, че Кристина силно го е ревнувала от децата, на които обръщал повече внимание, отколкото на нея. Мъжът признава, че му е било трудно да проумее, че всичко това е било резултат от някакво отключено заболяване на жена му.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *