Едва след 5 април, за когато е насрочен конгреса на БСП ще започнат номинациите за кметове и общински съветници за  местните избори, каза депутатът Кристиян Вигенин днес в Гоце Делчев. Отношенията с коалиционните партньори ще са конкретни и съобразени със ситуацията във всяка община, добави той. Picture 002

В сайта на РЗИ – Благоевград няма информацията за това, къде, как и в кои лечебни заведения, хората с увреждания могат да ползват услуги по рехабилитация, които им се полагат по наредба на здравното министерство. Отговорът на питането към здравния министър Москов, отправено от депутата Кристиян Вигенин, по настояване на инвалиди от Гоце Делчев, се бави необяснимо дълго.

Сигнал, че в ДГС Гърмен се толерират определени хора и фирми за закупуване на дървен материал за строителство по ценоразпис, фактически е бил потвърден от министъра на земеделието Десислава Танева. По уверение на министър Танева през 2015 г. закупуването на дървен материал за строителни нужди ще става само чрез търгове с явно наддаване, като достъп до тях ще имат всички фирми и лица, гарантират от Югозападното държавно горско предприятие – Благоевград.

Свлачището в Плетена изисква незабавни мерки за укрепване, защото са застрашени жилища, но отговорът на министър Лиляна Павлова, не е никак обнадеждаващ, съобщи в понеделник народният представител Кристиян Вигенин. МРРБ щяло да подкрепи община Сатовча в подготовката на документация и „ ще положи усилия за търсене на допълнително финансиране” е написала министър Павлова в писмо до депутата Вигенин. На най-засегнатото семейство парламентарната група на БСП е оказала скромна финансова помощ.

В броя в сряда вижте какво още каза в Гоце Делчев депутатът. Ще продължат ли политическите въртележки с назначения на „наши“ и „ваши“?  (На снимката: Кристиян Вигенин и общинският съветник от БСП инж. Димитър Балтаджиев, който ръководи пресконференцията)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *