Кражба на 1600 литра трансформаторно масло от четири трансформатора, собственост на ЧЕЗ Разпределение България в град Петрич, повреди два от тях и остави без електрозахранване 1167 клиенти на дружеството на 17.08.2017 г. Служители на ЧЕЗ създадоха необходимата организация за подмяна на повредените съоръжения и осигуряване на алтернативно електрозахранване за засегнатите клиенти в рамките на деня.

 

„Подобни посегателствата увреждат съоръженията на ЧЕЗ Разпределение и нарушават комфорта на редовните клиенти на дружеството, защото съоръженията не могат да бъдат ремонтирани, а трябва да се заменят с нови. Всяко съоръжение струва между 15 и 20 хил. лв. Това са средства, които в противен случаи биха могли да бъдат инвестирани за подобряване на мрежата и услугите. Неудобствата за клиентите, обаче, не могат да бъдат компенсирани“, заяви Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане на мрежата“, ЧЕЗ Разпределение.

 

За първите седем месеца на годината е източено над 5 500 литра литра трансформаторно на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, в резултат на което са повредени над 200 съоръжения на дружеството.

 

Клиентите могат да подават сигнали за злоупотреби и посегателства на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *