В началото на август пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк, ще организират уникален фестивал за класическа камерна музика в сърцето на Западните Родопи – прочутото село Ковачевица. В програмата ще участва и оперната певица Мариана Карпатова, родена и израснала в град Гоце Делчев, завършила и творяща от дълги години в САЩ.

 

Името на фестивала е “Неотъпкана пътека”, по идея на композиторката Добринка Табакова. Организаторите ще съберат класически музиканти със световна кариера от България и чужбина сред великолепната природа. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, “Неотъпкана пътека” ще съчетае вдъхновението от природата, историята и традициите на региона с велики творби от българската и световната класика.

 

Първото издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 г. Концертите ще бъдат в село Ковачевица и град Гоце Делчев, съответно в читалище “Светлина” и в Дома на културата.

 

 В селата Ковачевица, Лещен, Огняново и Гърмен и в град Гоце Делчев има много интересни и романтични къщи за гости, хотели, винарни и спа центрове. Селата предлагат чаровни галерии, автентични кръчми и приказни гледки, а много от къщите за гости ще ви оставят с неповторими спомени. Концертите в Ковачевица включват различни програми и изпълнители и ще се проведат в петък и събота вечер и неделя следобед (3-5 август). Фестивалът ще приключи с гала концерт в понеделник, на 6 август, в Дома на културата в гр. Гоце Делчев.

 

 За повече информация, точната програма, биографии на участниците и информация за село Ковачевица и околностите, моля разгледайте сайта на фестивала: www.neo-path.com.

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *