Проектът предвижда възстановяване на дейността на бившето военно летище до с. Мусомищe (община Гоце Делчев), като същевременно се създаде възможност да бъде използвано за обслужване на граждански полети на обща авиация и провеждане на чартърни полети за превоз на пътници от и до България. Планира се тези полети да обслужват основно нуждите на туристическия сектор в областта, а именно – зимен, културен и СПА туризъм.

Възнамерява се към 2015 годишно да бъдат обслужвани около 3 000  излитания и кацания на граждански въздухоплавателни средства.

Предвижда се да бъде изграден малък пътнически терминал, който да обслужва потока пристигащи и заминаващи пътници. Очакваният годишен пътникооборот към 2015 г. е от около 100 000 души. Pirin Airport разполага с писта с дължина 2 100 м и широчина 25 м. Възнамерява се разширяване на съществуващата писта до размери  с  широчина  от  45  м  носеща  настилка  плюс

2 м х 7,5 м странични ивици, както и удължаване според възможностите на терена. Планира се изграждане на перон и малък пътнически терминал, както и други обслужващи съоръжения. Общата площ, върху която се предвижда да се реализира проектът, е 874 675 декара.

 

Инвестиционното предложение на „Хелт енд Уелнес“ АДСИЦ ще задоволи потребността от въздушен транспорт за обслужване на гости на курортните комплекси и бързо развиващата се бизнес индустрия в района.

 

Летището ще има и свой хотел Sana SPA Bellavista

 

Проектът ще бъде реализиран върху парцел с площ от 97 декара, разположени на около 2 км северно от с. Огняново при надморска височина от 700 м.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *