DSCN8270
Единствено БСП е увеличила броя на избирателите си в сравнение с предишните избори за Европарламент, съобщи днес на пресконференция лидерът на социалистите в Гоце Делчев Валери Сарандев. За кандидатите на БСП за евродепутати в неделя са гласували 799 души повече, отколкото през юни 2009 г. ГЕРБ са изгубили 330 гласа от подкрепата си, а ДПС имат 520 гласа по-малко.
На тези избори социалистите в Гоце Делчев останаха след ДПС и ГЕРБ като общ резултат. Разединението в БСП след напускането на Първанов, големите очаквания и неосъществените бързи промени и разочарованието на хората от кадровата политика на БСП, са част от причините за лошите резултати, посочи в анализа си Валери Сарандев. 44 хиляди държавни служители, от които 6 хиляди на държавни постове бяха уволнени при управлението на ГЕРБ. Очакванията, че тази неправда ще се коригира не се случиха. Друга от причините, е че предизборната кампания на социалистическата партия е била насочена, основно към европейските проблеми, а не към проблемите на обикновения човек. „В цялата страна близо 70 % от хората не отидоха да гласуват, защото им омръзна да бъдат лъгани от различни партии, че животът им ще се подобри и ще има работа за тях. Лидерските битки и войни няма да донесат нищо добро. Най-после трябва да бъдат очертани националните приоритети, иначе ще вървим по стария път, без значение коя партия управлява” – обобщи лидерът на БСП в Гоце Делчев.
ГЕРБ е първа по брой събрани гласове в града, но разделянето на населението на граждани и селяни е неправилно. Такава е позицията на БСП. Дали живеем в града или на село няма значение. Затова и проектите на община Гоце Делчев са насочени към всички жители. Но и това понякога остава неразбрано, след като в Средна подготвяме за реализация проект за обновяване на инфраструктурата за над 6 милиона лева, а в тези секции имаме лоши резултати. Подобна е ситуацията по отношение на подкрепата на БСП и в Новия квартал, където всички улици бяха обновени заедно с канализацията, допълни Валери Сарандев.
В понеделник социалистите от Гоце Делчев се събират да анализират изборните резултати и да обявят позицията си относно исканията на 9 % от населението в страната за оставка на правителството.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *