„Искам да благодаря на българските граждани в България, в света и в Турция, които гласуваха за ДПС. Основният въпрос, който разгледахме беше какво правим за втория тур на президентските избори. Според оценката на Централното оперативно бюро, тези избори са изключително важни, защото правим избор на една важна институция в държавата, която има много важна роля в държавността и системата в страната“, каза на специален брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 „Нашата кампания беше такава, че очертахме очаквания профил на президентската институция и бих искал да ви припомня профила, според нас. Първо, президентската институция трябва да бъде обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират те, трябва да бъде стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото, да бъде полето за съгласие и по време на кризи, и в нормално време. Трябва да бъде лице на държавността и лице на държавата пред света, да бъде глас на национално обединяващите каузи“, заяви още той.

„Решението, което взехме на Централно оперативно бюро е, че избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор и ще гласува за президент, който най-много се доближава до така очертания профил.“

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *