Липса на достатъчно легла за пациентите в част от отделенията на многопрофилната болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Въпреки че болницата е с много добри условия и все повече млади специалисти остават да работят в нея, няма достатъчно пространство.

Медицинските специалисти обслужват пациенти от четири общини до Гоце Делчев. Макар хроничният проблем с кадрите да е решен, няма достатъчно одобрени болнични легла от Здравната каса.

„Заетите отделения са кардиология, травматология и хирургия. Хроничният недостиг на легла при нас започна от пандемията. Пречи на по-нататъшното развитие на болницата. В кардиологията има едва 10 легла, които са почти на 100% запълнени през по-голямата част от месеца“, каза директорът на болницата д-р Петър Филибев.

Лекарите са се надявали нещата да се променят с новия рамков договор, подписан със здравното министерство, но нормативни разпоредби не позволяват увеличаването на броя легла.

„Въртим се в един омагьосан кръг, където всяка година правим нов устройствен правилник, в който казваме на Министерството на здравеопазването какъв ни е недостигът на легла, те го одобряват и накрая нищо не се случва“ – разяснява управителят на здравното заведение.

Повече вижте ТУК https://bntnews.bg/news/paragraf-22-v-gocedelchevskata-bolnica-lekari-i-usloviya-ima-no-ne-dostigat-leglata-1253291news.html

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *