Както си му е реда от години, ловците и рибарите от ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев закриха сезона с шумна и весела вечеринка. Залите на най-големия ресторант в града едва успяха да съберат представители на 27 ловно-рибарски дружинки, в които членуват повече от 1700 души. Като компенсация за уикендите, в които липсват от вкъщи и по традиция, повечето от тях бяха довели и жените си. Най-ухажваната дама на вечерта беше кметицата на Гърмен – Минка Капитанова, която отскоро попълни групата на жените ловци в ЛРС „Сокол“.

Председателят Валери Сарандев поздрави всички и представи гостите, сред които бяха депутатът Богдан Боцев, кметът Владимир Москов, зам. кметът на Хаджидимово Димитър Баханов, шефът на РДГ Иван Гергов, директорите на всички горски стопанства в района, гости от гръцките ловните сдружения  в Драма и Като Неврокопи, с които ЛРС „Сокол“ започна реализирането на втори трансграничен проект.

Оркестърът и солистите Димитър Коршумов, Ирина Паскалева и Боряна Карпузова не оставиха танцуващите да си поемат дъх почти цяла нощ. Само на неврокопската вечеринка може да се види толкова дълго и тежко мъжко хоро, за пореден път отбелязаха гостите.

С много смях ловците приеха шоу наградите от тазгодишната класация. Приза Вълкодав грабна Стоян Драгинов от дружинка Парил, заради двата отстреляни от него вълка. Ловджийски рог получи най-щатния викач Георги Кръстилов. Специалните награди отидоха при дружинката от Тешово за най-много отстреляни диви прасета и при дружинката от Боголин за нито един отстрелян дивеч в ловните излети.

 

Със забавни игри и томбола, в която късметлиите спечелиха  телевизор, микровълнова фурна, много домакински уреди, ловна пушка Магнум и ловна карабина ИЖ продължи вечеринката на авджиите от Неврокопско и с много пожелания „На слука“ за следващия сезон.

Още снимки разгледайте ТУК: https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1777296688995049

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *