Picture 1166Днес ЛРС Сокол проведе своето годишно събрание.
Сдружението се състои от 27 ловно-рибарски дружинки, в които членуват общо 1742 души, от които: ловци и риболовци – 522, чисти ловци – 1101, жени-ловци – 9 чисти риболовци – 110.

През 2014 година има тенденция към нарастване членовете „Ловци и риболовци” и чистите „Риболовци”.
ЛРС Сокол е от малкото сдружения в страната, в което риболовците са се увеличили със 21 човека.

От ЛРС СОКОЛ са сериозно разтревожени от промените наложени в ЗаPicture 1164Picture 1165кона за лова от определени политически лица, свързани с олигархически кръгове и частните ловни стопанства, които доведоха и до организирания протестен митинг от НЛРС „СЛРБ“ на 11 юни в гр.София.
Ловците и риболовците от Гоце Делчев и района виждат явно изразеното и тенденциозно нежелание за диалог, проявено от оторизираните държавни органи и предприетата безкомпромисна атака, насочена срещу единството и цeлостта на СЛРБ. През последните няколко седмици ТЕ имат една единствена цел – да заблудят българските ловци и българското обществено мнение и да скрият истинските задкулисни цели на ограничена група влиятелни политици и бизнесмени. По законодателен път, за първи път в 130 годишната си история, Организацията е лишена от законов статут и функции на партньор на държавата в организацията и управлението на ловното стопанство.

Picture 1162Picture 1167ЛРС „ Сокол” – Гоце Делчев организира утре в местността „ Попови ливади” Първи регионален ловен събор съвместно с ловните сдружения от Петрич и Сандански. Съборът ще започне с поднасяне на цветя на паметника на лобното място на Яне Сандански, тържествена церемония с освещаване на знамената пред паметникa на Гоце Делчев , след което от 12,30 часа е празничния концерт.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.