Съществува теория, според която всяко заболяване е вследствие на наша лоша мисъл. Още в древността лекарите смятали, че душевните терзания причиняват най-различни болести. Освен това не са малко и случаите, при които тежко болни хора оздравяват напълно, тъй като са повярвали силно в своето изцеление. За да бъдем винаги здрави и жизнени, трябва да се научим да мислим позитивно, да преодоляваме страховете си разумно и да осъзнаем, че нищо не е вечно – нито хубавите моменти, нито – лошите. Ето кои органи се разболяват от нашите страхове и мисли.
Сърцето страда от недостиг на любов и топлина. Онези, които не вярват в л11111юбовта или са си забранили да покажат топли чувства към други хора, рано или късно стават жертва на сърдечно-съдовите заболявания.
От артрит страдат хора, които не могат да кажат „не“, не умеят да защитават собствените си интереси. Те често обвиняват другите за своите неуспехи и „лош живот“.
Хипертонията се появява вследствие на тежък труд без почивка. За да е щастлив и за да се чувства пълноценен, човек трябва да се труди, но и да си почива. Ненапразно в Библията пише: „6 дена работи, на 7-ия си почини“.
Проблемите с бъбреците се дължат на неуспехите и разочарованието от живота. Страдащите постоянно си мислят, че някой ги мами, а това води до определени химически процеси в организма и различни заболявания, свързани с бъбреците.
От астма страдат тези, които не желаят и не умеят да водят самостоятелен живот. Те искат постоянно някой да се грижи за тях.
Стомашни проблеми като язва и запек са вследствие на грешки, допуснати в миналото, от които човек не може да се отдалечи. Натрупаните негативни чувства и преживявания „удрят“ стомаха. Решението – да пуснем всичко отрицателно да си тръгне от живота ни и да направим място за нови и положителни емоции.
Изгарянията са знак за агресивност.
Хората, които имат проблеми със зрението, не искат да възприемат света такъв, какъвто е. Те постоянно игнорират нещо, а просто трябва да се изправят смело срещу страховете си и да ги преодолеят.
Затлъстяването говори за вътрешна пустота, тъга. Душевните рани обаче няма как да бъдат излекувани с храна.
Проблеми със зъбите имат онези, които не умеят да взимат решения сами, защото се страхуват от последствията. Тази вътрешна неувереност съсипва зъбите!
Проблеми с гръбнака имат хора, които са прекалено взискателни към себе си. Научете се да цените себе си, няма нужда от излишен стрес!
 Научете се да правите правилни изводи и не се тормозете без причина. Много често всички проблеми са само и единствено в нашите глави.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *