Продължават събитията в НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев, посветени на годишнината от рождението на поета Пейо Яворов. 
Какво по-подходящо място за литературен разговор, посветен на живота, творчеството и любовта на Яворов от ателието на талантливия неврокопски художник и поет Николай Маринов? 
Тук се срещнаха няколко поколения българи, ценители на изящния стих, поезия, живопис…изкуство… – ученици от 11. клас на НПГ „Димитър Талев“ заедно със своите учители по български език и литература.
Под звъна на стенния часовник, сред аромат на бои и заобиколени от четките, с които художникът създава своето изкуство, протече приятен и непринуден разговор за човека, който е нарисувал с думи едни от най- красивите и незабравими произведения в българската литература. 


Учениците, под ръководството на преподавателя се Кирил Малаков, бяха подготвили откъси от писмата между Мина Тодорова и Пейо Яворов, при прочита на които чувствителната душа на художника не остана равнодушна. Вълнение обзе всички гости на художника.
Той, от своя страна, ги поздрави със стихотворение и им пожела да „обичат страстно, но не гибелно“.

снимки: НПГ „Димитър Талев“

Тази новина има 1 коментара

  1. Трифон Reply

    Така ти е най кеф Приятелю, между млади почитателки !! Блазя ти !

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.