От региона единственият неизвестен кмет на община ще бъде разкрит на 3 ноември. Дали единствената дама от 17 членния състав на Общински съвет – Гърмен Минка Капитанова ще освободи място в местния парламент, връщайки се в кметския кабинет за още един мандат е все още загадка. Любопитно е, че с най-много преференции (588) от изборите за общински съветници на 27 октомври е нейният опонент за кметския стол Феим Иса.

Д-р Ани Моллова от ГЕРБ и бизнесдамата Зайра Ибишева (НДПС) ще бъдат дамското присъствие в новия 17 членен Общински съвет на Сатовча. Там рекорд с преференциите държи Ивайло Моллов (752).

По-сериозно е женското присъствие в Общинския съвет на Хаджидимово. 13 мъже мъже, избрани за общински съветници ще работят заедно с Елена Гюдженова, Илвие Кокудева, Кармелита Палашева и Наташа Стоянова. Рекордьор по преференции (198) е досегашният председател на ОбС Мехмед Имамов.

Четири са дамите и в новия състав на Общинския съвет в Гоце Делчев. Валя Рупчина, Гергана Орманлиева, Мария Бозукова и Магдалена Пиринска ще заседават в постоянните комисии и на сесии с още 25 свои колеги. С 661 преференции Ведат Хюсеин държи първенството по брой получени предпочитания, отбелязани в бюлетините за избор на общински съветници на 27 октомври в община Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *