Учениците от първи а клас в Трето основно  училище се впуснаха в едно уникално приключение, наречено „Космическа поща“. Те изработиха с голям ентусиазъм своите пощенски картички.   Малките ученици нарисуваха космически кораби,  ракети,  космонавти и   подготвиха послание към бъдещето като нарисува или написа своето виждане, отговаряйки на въпроса „Защо Земята се нуждае от Космоса?“.

Пощенските картички ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard и ще се върнат обратно на Земята, а учениците ще ги получат с печат  “ Flown to Space“ (Летял в Космоса).  По този начин всеки участник ще получи автентичен „космически“ подарък.

 „Истинска Одисея ще бъде  космическото пътуване на детските картички. Първо ще бъдат поставени в специални кутии и натоварени в екипажната капсула на ракетата. Следва изстрелването на ракетата “Ню Шепърд” на компанията Blue Origin. Капсулата, пренасяща картичките, ще се отдели от ракетата-носител, когато достигне Космоса и след като се е реела на 100 километра над Земята, тя ще се спусне с парашути обратно при нас“,коментира  класният ръководител на малчуганите г-жа Людмила Червенкова.  След изваждането на детските творби и поставянето на специалния печат “Летял в Космоса”, те ще бъдат изпратени обратно до съответното училище. Така всеки ученик ще се сдобие с автентична пратка сувенир, пътувала в космическото пространство.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *