Училищният туристически клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” започна своята лятна програма.

Първият поход, който Пиринските стражи осъществиха бе до вр. Свещник (1975.4 м/н.в.) с част от групата на новоприетите членове от II, III и IV клас. Младите туристи обичат да предприемат походи до връх Свещник, който е емблематичен за тях. Повод да изместят по-рано изкачването на връх Свещник от предвиденото бе както желанието на най-малките участници в туристическия клуб да бъдат сред природата, така и подготовката и селектирането на тези, които ще имат възможността да изкачат връх Вихрен (2914 м) в края на месец юни.

Членовете на „Пирински стражи” останаха верни на своите иновативни идеи и нестихващ борбен дух. Това бе доказано от Георги Шагов от IV клас, който изкачи Свещник със своя велосипед. Спускайки се, Георги изчакваше своите съученици и приятели, за да си направят снимки ту на „Мурата”, ту на „Дългият чучур”. Така Жоро стана единственият член на „Пирински стражи”, който е изкачил връх Свещник и слезнал от него – с велосипед.

Изненадите не спряха – малките туристи се завърнаха в Гоце Делчев два часа по-рано от предвиденото, поради техния ентусиазъм и липса на умора.

Всички участници в похода се насладиха на красотата, аромата на цветя и билки, които бяха като „море от цветове и прелест”, както каза един от второкласниците.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *