В Окръжен съд Благоевград днес, пред съдия Диана Узунова бе изправен бившият футболист Марио Метушев. Той уби приятеля си Красимир Колджиев навръх Рамазан Байрям в град Гоце Делчев. Прокуратурата му повдигна обвинение за престъпление по чл. 116, за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Адвокатът му настоява, че има много неизяснени обстоятелства около случилото се в дома на Колджиев, той поиска да се изясни с колко ножа са станали нараняванията и по двамата, дали убийството е станало при самозащита.

Прокурорът пледира за задържане под стража, мотивирайки се с това, че по време на инцидента Марио е наранил и майката на убития Колджиев – Надка, която чула виковете на сина си, влязла в стаята и видяла как Метушев пронизва с нож Красимир. Ужасена жената грабнала стол и го хвърлила по Марио. Той успял да се изплъзне и с ножа срязал ръката й. Секунди по-късно Метушев вече се самонаранявал с ножа, като накрая го забол в шията си. Така бившият футболист е бил открит и от медицинския екип на спешна помощ и закаран в болницата на град Гоце Делчев, където бе лекуван в продължение на десет дни.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Разследването по случая продължава.

Тази новина има 1 коментара

  1. Анонимен Reply

    Това са пълни лъжи!
    Как не ви е срам!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.