В Окръжен съд Благоевград днес, пред съдия Диана Узунова бе изправен бившият футболист Марио Метушев. Той уби приятеля си Красимир Колджиев навръх Рамазан Байрям в град Гоце Делчев. Прокуратурата му повдигна обвинение за престъпление по чл. 116, за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Адвокатът му настоява, че има много неизяснени обстоятелства около случилото се в дома на Колджиев, той поиска да се изясни с колко ножа са станали нараняванията и по двамата, дали убийството е станало при самозащита.

Прокурорът пледира за задържане под стража, мотивирайки се с това, че по време на инцидента Марио е наранил и майката на убития Колджиев – Надка, която чула виковете на сина си, влязла в стаята и видяла как Метушев пронизва с нож Красимир. Ужасена жената грабнала стол и го хвърлила по Марио. Той успял да се изплъзне и с ножа срязал ръката й. Секунди по-късно Метушев вече се самонаранявал с ножа, като накрая го забол в шията си. Така бившият футболист е бил открит и от медицинския екип на спешна помощ и закаран в болницата на град Гоце Делчев, където бе лекуван в продължение на десет дни.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Разследването по случая продължава.

By hronika

One thought on “Марио Метушев остава зад решетките, съдът не му позволи домашен арест”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *