На 20 години затвор осъдиха Марио Метушев, бивш футболист на „Пирин“, който закла приятеля си преди две години.

Присъдата бе постановена от  състав на Окръжен съд-Благоевград. Той ще плати и кръвнина в размер на 550 000 лева на роднините на убития от него Красимир Колджиев. Жестокото убийство стана в град Гоце Делчев през 2018 година.

На празника  Рамазан 40-годишният Марио Метушев и Красимир Колджиев се черпят. След изпито порядъчно количество алкохол се скарват,  Метушев скача с нож на приятеля си и му нанася 97 удара с нож. Убийството е извършено в дома на жертвата, като в съседна стая била майката на убития. След като осъзнал какво е направил Метушев прави опит за самоубийство като се намушква с нож в шията, но медиците успяха да го спасят.

Между Метушев и Колджиев имало дългогодишно приятелство. Имали и общ бизнес с тютюн. Преди убийството двамата се договорили да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма нарязан тютюн. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втората кола. След като получил отказ да свършат намисленото от него, Марио тръгнал сам. По пътя го спрели полицаи. Задържали го, а впоследствие му образували дело, което приключило с условна присъда.

След престоя в ареста обвиняемият Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрението, че е бил предаден на полицията от приятеля си Красимир. Месеци по-късно двамата пили в чест на мюсюлманския празник Байрям и тогава Метушев обвинява приятеля си в предателство. Така се стига до убийството.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *