Мария Писова и Ивелина Таирова от паралелката с профил „Хуманитарен“ в ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев издържаха с Отличен 6.00 на матурата по английски език.

Ивелина Таирова
Мария Писова

Само 2 стотни не достигнаха на тяхната съученичка Калина Хаджидиманова да повтори постижението им. Резултатът е изключително висока оценка за знанията на 12-класничките от ПМГ „Яне Сандански“, след като по мнението на специалистите и МОН вариантите на профилиращите предмети за изпитните работи при абитуриентите от випуск 2023 са с доста по-високо ниво от предишната година.

След оповестяването на резултатите от държавните зрелостни изпити стана ясно, че с отлични оценки по различните предмети са над 30 ученици от гимназията със 103 годишна история. Те се наредиха сред близо 10-те процента абитуриенти с отлични оценки от 45 864 зрелостници, което със сигурност е допълнителен повод за задоволство сред преподавателите и ръководството на елитното училище.

Едно от най-старите и авторитетни училища в областта запазва традицията да доказва качеството на своята работа с отлични резултати на своите ученици.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *