Маските на закрито отново стават задължителни, а мероприятията на закрито ще се организират при пълняемост до 50% от капацитета на спортните зали, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По думите му, до края на седмицата, ще се вземе решение дали да бъде удължен срокът на извънредната епидемична обстановка у нас заради нарастващия брой на заразени с коронавирус.

Без да се въвеждат нови извънредни, тежки мерки, от Щаба призовават българите да спазват по-стриктно действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса. Освен дисциплина, дистанция и дезинфекция е необходимо да се добави и контрол, посочи главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На партийните централи на ГЕРБ и БСП, ще бъдат наложени санкции от по 3 000 лева заради масови мероприятия, по време на които не са спазени изискванията за дистанция и носенето на маски.

От утре в 00.00 часа се въвеждат нови мерки – мероприятията на закрито ще бъдат при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително ще се носят маски, шлемове; нощните заведения, кина, театри, спортни заведения на закрити обществени места – магазини, молове и др. ще се спазва физическа дистанция от метър и половина и задължително персоналът ще носи маски; засилват се мерките за носена на маски в транспорта, болниците и аптеките. При провеждане на футболни мачове се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва физическа дистанция. При останалите спортни събития пълняемостта да бъде до 50%, или през седалка, ако няма седалки – тогава да се спазва дистанция от метър и половина.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *