За осма поредна година училището се включва в инициативите на сдружение „BG Бъди активен“, като тази година денят бе отбелязан с велопоход до с. Мосомище под мотото „Спорт без отпадъци“. Велопоходът  се проведе на 30 септември /петък/, а стартът беше даден в 11:00 ч. в двора на училището. В него се включиха над 100 участници. Повече от 30 родители също застанаха до своите деца, за да изпитат заедно емоцията от спортното събитие.

Малко по-късно спортният празник се пренесе на футболната площадка на ОУ „Христо Ботев“ в с. Мосомище. Организираните щафетни игри – „Събери отпадъка“, „Верижна щафета“ и „Скачане с чували“, бяха  със специална образователна насоченост и съдържаха послания за опазване на околната среда, намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Участниците от двете  училища изпитаха споделената и неподправена радост от  игрите.

Велопоходът бе организиран от комисията по спорт и туризъм при Трето основно училище „Братя Миладинови” и бе реализиран с любезното съдействие на Община Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *