Мед и вино от Гоце Делчев и Рибново, сирене от Тешово, Скребатно и Осиково, колбаси от истинско месо от Мосомище, домашна лютеница и друга зимнина от Хаджидимово, невероятни дървени пластики от Teплен, пухкави питки, хляб, баници, сладкиши и още много красиви и вкусни неща бяха подредени под шатрите в Градския парк на Гоце Делчев  на изложението „Местна инициатива“.

Посетителите дегустираха, а можеха и да си закупят от продуктите на местни производители от трите съседни общини Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Особено голям интересът пред шатрата на местната гимназия „Пейо Яворов“, където има кулинарни специалности. 

Това изложение се провежда за първи път в Гоце Делчев по идея на Местната инициативна група (МИГ), като предстоят подобни прояви в Гърмен и Хаджидимово, уточни изпълнителния директор Тереза Вакареева. Кметовете на трите общини – Владимир Москов, Минка Капитанова и Людмил Терзиев специално поздравиха производителите, а програмата с фолклорни изпълнения на състави и групи от региона продължи до мръкване.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *