Изработване на мечки от дърво с моторна резачка ще е една от атракциите на Ирин Пирин-Съборът на Югозапада. На поляните край Разлог на 17, 18 и 19-ти юни Васил Говедарски ще демонстрира своето изкуство и ще извае от внушителни парчета смърч  невероятни скулптури. 

33-годишният мъж от с. Овчарци, община Сапарева баня, предизвика истински фурор п11062реди година с хобито си да изработва дървени фигури с моторна резачка. Говедарски, който по образование е учител по рисуване, а по професия – строителен техник,  е от потомствена фамилия на дърводелци.  С моторна резачка вече е направил над 50 фигури на мечки, сови, бухали, лисици и други диви животни. При оформяне на пластиките понякога  ползва ъглошлайф и други машини, а детайлите изработва с различни длета. Най-впечатляващи са дървените му мечки, най-голямата от които е с височина  2,50 м. и диаметър 1,60 м.

Със своята резачка в трите дни на събитието самоукият майстор ще направи три внушителни мечки.

В петък, събота и неделя край Разлог ще има кулинарни зони с традиционни за региона ястия, детска творителница, музейни експозиции, алея на занаятите, състезания с коне – тежковози, народни веселби и вечерни концерти с най-добрите народни изпълнители от Пирин и Рила.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *