Тя се казва Василена Исаева, имаме 22 общи приятели в социалната мрежа, не я познавам лично. Видях я на тази снимка в центъра на Гоце Делчев, която e единствената в нейния профил. Стана ми любопитно, коя е тази млада дама, която написа на стената ми „Молете се Ердоан да успее, за да я има и България.“ – като коментар под „451 по Фаренхайт в Турция… горят книги в книжарници“ – статията, която бях споделила. Отворих профила на моята Фейсбук приятелка и там видях, че беше споделила долния текст:

МОЛЕТЕ СЕ ЗА ЕРДОАН

Напоследък куцо и сляпо коментират Турция и Ердоан.

Поне името му научете накрая – Ердоан, а не Ердоган, а също Доан, а не Доган.

Турция беше на крачка от гражданска война. В един момент военни и полицаи се стреляха.

При една такава война стотици хиляди български турци ще се приберат в България. Местните турци, които ще застанат пред българската и гръцката граница ще са милиони. Не забравяйте че в Турция има и близо 3 милиона сирийски бежанци.

Няма да има нищо общо с бежанците от няколкомилионна Сирия.

От другата страна на Капитан Андреево има 80 милиона…

80 милиона… Осъзнайте цифрата за която искате гражданска война…

Няма да има сила която да ги задържи…

Това ще е краят за България… Или поне такава каквато я помним.

Телените огради няма да помогнат… Просто ще бъдат пометени… Дори и Динко ще бъде пометен, заедно с моторчето му… От каплите на ATV-то му ще си направят герданчета за спомен от България…

Нашите войничета с бръснати краченца ще се разбягат като девици при вида им…

Само искам да напомня, че половината турци имат лични огнестрелни оръжия! Законни!

Презокеански сценаристи от години искат да направят Турска пролет… Подобно на Арабската…

Оправихте демокрацията в България, че мислите за демокрацията в Турция…

Големи демократи се извъдихте, ей…

Ама вземете и помислете малко, накрая… Понапънете си гънките… Поне за момент…

Българските цигани, от които се оплаквате ще ви се сторят по-скоро като английски аристократи пред цунамито което ще връхлети…

Знам какво има там… Знам каква стихия се озаптява от Ердоан… А вие дори не предполагате, измислени демократчета…

Ако само зърнете джихадист, ще напълните гащите на момента… То не е като да плямпате пред компа. Гарантирам, че не сте се срещали с човек, който е готов да убива за идеите си… Нищо не помага пред такива хора… Ако му се примолите, ще ви презре още повече… Ще дръпне една молитва и ще ви пререже гръкляна… И съвестта му ще е чиста… Няма да има никакви угризения… Защото, за разлика от вас той вярва. А вие, вярвали ли сте някога?

Стискайте палци за Ердоан…

Ердоан е закрилникът на България…

Диктатор, сатрап или чудовище, вас не ви интересува… Молете се…

Какво ви интересува колко продажни съдии вкарва в панделата?

Какво ви интересуват продажните журналистчета с техните измислени телевизии?

У нас няма ли такива? Само че няма кой да ги арестува…

И палете свещички за здравето на Ердоан…

И спрете да говорите глупости вече…’–Hasan Efraimov

AZ 999

Не бих искала да коментирам, споделеното. Когато няма достатъчна и обективна информация, всеки се опитва да е оригинален – особено е демократичното пространство на всичкописането в социалните мрежи. Това е най-малкото зло! Модата да си толерантен изфиряса и от най-търпеливите и мирни глави, след 15 юли, когато в Истанбул имитираха преврат, когато горят книги, когато забраняват на учители да пътуват и им вземат разрешителните за работа, когато уволниха 15 хиляди от тях,  когато външното ни министерство призова българите в Турция да избягват пл. „Таксим“ и летище „Ататюрк“. Когато умници анализатори ми внушават, че всичко било хибридна война.

VASILENA ISAEVA

ВОЙНА ИМА И ТЯ Е НА ПРАГА НИ!

МИЛА ВАСИЛЕНА, АЗ НЯМА ДА СЕ МОЛЯ ЗА ЕРДОГАН, АЗ СЕ МОЛЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Маргарита Енчева

By hronika

7 thoughts on “Мила, Василена, аз няма да се моля за Ердоган, аз се моля за България”
  1. Презокеански сценаристи* – тук обикновено се подразбира правителството на САЩ ..но не и в този контекст ..
    Останалото така..

  2. Уважаема,Маргарита! Разбирам,че професията Ви на журналист, Ви кара да търсите сензации и и провокации дори и там където ги няма .В момента светът ври и кипи,колкото хора толкова и мнения .Не съм по малко българка от всички вас и живо ме интересува какво се случва и как се отразява всичко на хората….на България.Това е нашата родина и наш дълг е да я защитаваме от всеки дръзнал да и посегне и накърни националните ни интереси.Да ,аз съм мюсюлманка и съм забрадена.Не разбирам какво искате да покажете като публикувате снимката ми?!Възхищавам се и се респектирх от народ ,които въпреки различията си ,се обедини и защитиха родината си.Кои сме ние та да им казваме как да живеят….щом на тях си им харесва, какъв е проблема?Само знам,че ако беше настъпил хаос и война при съседите ,щеше да се отрази и на нас.Това ,че имам мнение,което право ми е гарантирано от Конституцията не ме прави по-малко българка от вас.Може да не сме на едно мнение ,но винаги ще се боря да имаме право да си го изказваме,а Вие?

  3. като хвърлиш тоя чул от главата си и се облечеш като нормална жена -тогава ще ми даваш акъл как да мисля , на кого и за кого да се моля и какво да правя

  4. Моят коментар е, че в постът на Василена се забелязват про-джихадистки настроения и полицията трябва да се заеме със случая.

  5. Вървите против официалната позиция на правителството и парламентарно представените ни партии.Опасни хора сте и създавате напрежение излишно.Джихадист сте вие Rolli с крайните си изказвания.А що се отнася как да се обличам ,можеш да кажеш на майка си и жена си …ясно?

  6. Усведомете се за официалната позиция на правителството ипарламентарно представените ни партии. Вие сте опасни хора с антидемократични настроения.Властите трябва фа ви държат под око.При удобен случай, такива като вас могат да създадат меко казано големи проблеми Roll и българин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *