„Съвместни екипи ще се организират и ще извършват проверки от утре в Гърмен и района“, разпореди министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОД на МВР-Благоевград и с новия началник на полицейското управление в град Гоце Делчев Ангел Зайков. Министър Бъчварова бе на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица от МВР мерки в района. „Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата“, каза министър Бъчварова.

От утре в района на Гърмен и други общини стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция „Социални дейности“, ОД на МВР-Благоевград и Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, НАП, РЗИ-Благоевград и Регионалния инспекторат по образование. По време на работната среща с министъра е съставен график на проверките, както и план за поетапно въвеждане на видеонаблюдение в района. По инициатива на вътрешния министър, в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки – жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт. Министър Бъчварова проведе срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност от кв. Кремиковци.

Още преди министър Бъчварова да пристигне, циганета от квартала откраднаха три лева и торба с жито и други храни, които се раздават на днешна Задушница от възрастния поп в село Марчево.

Все още не е ясно дали организирания за 2 юни протест в Гърмен ще се състои или ще бъде отменен.DSCN8604DSCN8602

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *