Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов днес посети МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Ситуацията в лечебното заведение продължава да бъде сериозна, обмисля се разкриване на 16 допълнителни легла за лечение на пациенти с коронавирус.

 Пациентите с корона вирусна инфекция тук са 74. В момента се лекуват и две деца, които са с възпалителни процеси на белите дробове. Те са съмнителни за Ковид-19 пневмонии, без да са доказани с коронавирус.

В реанимация са четирима пациенти, които са на апаратно дишане. За болницата в Гоце Делчев ще бъде изпртено допълнително количество предпазни средства.

Направен е план как да се действа при допълнителен натиск върху здравното заведение. Хирургичното отделение ще бъде преместено на друг етаж и ще могат да бъдат разкрити още 16 легла. На ден в лечебното заведение постъпват между 6 и 8 болни с коронавирусна инфекция.

РЗИ – Благоевград ще осигури утре допълнителни лични предпазни средства и дезинфектанти за лечебното заведение, тъй като са на привършване. Няма притеснение обаче за медикаменти и консумативи, посочи здравния министър на брифинг в двора на лечебното заведение.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *