Младите социалисти в Пиринско се обявиха против сделката за ЧЕЗ-България. В цялата страна БСП започна подписка за разваляне сделката за „ЧЕЗ България“. Днес и през следващите дни народните представители от БСП за България ще участват в националната кампания в избирателните си региони. В инициативата се включват и членовете на Националния съвет на БСП.

Младите социалисти от област Благоевград заявиха, че това, което правят в момента управляващите, е скандално. Според тях нямаше да има нищо лошо в тази сделка, ако или държавата изцяло изкупува ЧЕЗ, или държавата не участва. 

„Това, което правят управляващите в момента е скандално. Тяхната цел е да затворят сделката. Защото държавата, влизайки в тази сделка, тя де факто привлича финансиране. Тази сделка в момента не може да бъде затворена поради огромния скандал.

Но влизайки в сделката, ГЕРБ казват пред международните инвеститори, пред финансовите пазари, които само това чакат – държавата да бъде част от тази сделка дори и миноритарно. Те казват – елате, финансирайте, държавата стои зад тази сделка“, смятат младите социалисти от Пиринско.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *