Младите туристи от клуб „Пирински стражи“ в Трето ОУ „Братя Миладинови“ могат да се похвалят със завиден брой изкачени върхове и в Рила, Родопите, Витоша, Славянка и Врачанския балкан. В своя списък от покорени върхове децата – любители на природата включиха още върхове в Рила, Родопите, Витоша, Славянка и Врачанския балкан.

В плана за втория учебен срок и лятната ваканция, туристите са включили походи до върхове, които все още не са изкачили и до езера, които не са посетили. Сред тях са: вр. Каменица, вр. Синаница, Момин връх, връх Полежан, връх Газей в Пирин, както и връх Ботев в Родопите, връх Руен в Осоговската планина, връх Радомир в Беласица и др. Планът им ще бъде публикуван в началото на втория учебен срок.

Младите туристи очакват инициативите съвместно с партньорите им от Дирекция „Национален парк Пирин“ и Дирекция „Национален парк Рила“ ще продължат и през задаващия се натоварен сезон.

Ентусиастите имат идея да се включат  и в Националния туристически поход „По пътя на кървавото писмо“ през м. април и в Националния поход „По стъпките на Бенковски“ през м. май.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *