Малки и големи членове на клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“  за трети път покориха първенеца на Пирин – връх Вихрен.

В ранните сутрешни часове на 18 юли ентусиазираните планинари се отправиха към гр. Банско, откъдето поеха по пътя за хижа „Вихрен“. Времето бе чудесно, слънцето току-що се бе показало. С настроение, младите туристи тръгнаха по стръмната пътека към върха. За поредна година те бяха решили да се изкачват през Казаните и Северния стръмен склон на Вихрен, който маршрут е един от най-трудните в Пирин, но пък им позволи да се насладят на красотата на Вихрен и да заснемат приказното цвете еделвайс.

Приключението на туристите бе запомнящо се. Те срещнаха нови приятели – полски туристи, с които си побъбриха по път към върха, на тясната пътека между отвесните скали и металния синджир. Групата беше съпроводена от нов четириног приятел – дружелюбно куче, което се присъедини към тях на 2660 м н./в. – в местността Премката.

Покорителите на Вихрен видяха и няколко малки стада от диви кози, които през цялото време на похода „позираха“ за снимки, разбира се от разстояние. По думите на планинари толкова много диви кози не са виждали никога в Пирин.

А най-малкият член на клуба, който изкачи вр. Вихрен е само на 9 години и смята да продължи да изкачва високите планински върхове, планувани за летния клубен сезон.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *