Студенти от специалност „Мода“, ръководени от проф. Георги Драчев и асистент Мария Онтева, показаха артистичност, красота и нови креативни идеи с етно пърформанс в село Ковачевица. Своите умения демонстрираха и учениците от паралелката по „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”, с ръководител Соня Воденова на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“.

Младите дизайнери сътвориха тоалети, вдъхновени от българската носия и архитектурата на родопското село. Те използваха спомагателни материали за изработката на облеклата, вместо текстил, което превърна работата им в интересно предизвикателство. Съвместният арт проект между студенти и ученици завърши със заснемането на фотосесия. Магичната атмосфера на Ковачевица отлично се хармонира с етно елементите в колекцията на дизайнерите.86f5f90c063d3bf4f7f9672a766d6811

Югозападният университет „Неофит Рилски“ има подписан меморандум за сътрудничество с Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“. Той дава възможност на учениците от паралелката по „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” да запишат специалност „Мода“ в университета без приемен изпит. Възпитаниците на гимназията ще бъдат приемани с оценките по специалните предмети от дипломата за средно образование.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *