Учениците от клуб „Училищна телевизия“ при Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев, с ръководител Ангелина Маркова, сбъднаха една от мечтите си. Те посетиха БТВ със съдействието на своя съгражданин и популярен синоптик в телевизията Емил Чолаков. 
Младите журналисти бяха посрещнати от чаровната синоптичка Натали Трифонова, която ги поведе в омагьосващия свят на телевизията.
Най-напред те посетиха студиото на „Шоуто на Слави“, седнаха на горещия стол на водещия, усетиха атмосферата на творческия дух на предаването, наблюдаваха работата на гримьорите, любопитно надничаха в камерите и с интерес слушаха указанията на операторите и другите технически лица, сътворяващи магията, наречена телевизия.
Безспорно интересен беше разговорът с Натали Трифонова, която им обясни и показа на живо как се подготвя и излъчва прогнозата на времето.
Иван Георгиев е част от новинарския екип на bTV. Зрителите го познават най-вече от репортажите и преките включвания в сутрешния блок и новините на bTV. Автор е и на множество серии от поредицата bTV Репортерите. Младият журналист им разказа за вдъхновението и трудностите на новинарските екипи при търсенето на новини, тяхната обработка и представянето им пред зрителите. А Иван Боянов сподели, че от дете е мечтаел да стане спортен журналист и остави своето послание на младите журналисти: „От изключителна важност е да бъдеш себе си и да бъдеш уникален по свой собствен начин. Много журналисти се опитват да копират други и по този начин не успяват да демонстрират собствения си талант. Подготовката е от изключителна важност, както и да си добър слушател. Истории има навсякъде, нашата работа е да намерим начин да разкажем тези истории“.
Последва срещата със Светослав Иванов – български журналист, репортер и водещ на предаването „120 минути“ по bTV, познат като автор на едни от най-значимите български журналистически разработки за Близкия Изток. Учениците с интерес наблюдаваха как водещият прави интервю със Стефан Софиянски и как се подготвя сериозното публицистично предаване. После посетиха нюзрума на телевизията, студиото на предаването „Преди обед“, „Лице в лице“, „Шампионска лига“ и др. предавания, които предизвикаха бурни емоции у младите журналисти. Естествено събраха много автографи и направиха снимки.
Най-важното, което научиха от децата от журналистите на bTV е, че човек трябва да е грамотен и да владее словото, за да бъде успешен.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.