В НПГ „Димитър Талев“ се проведе среща на ученици, проявяващи интерес към химията като наука с преподавателите от Химикотехнологичен и металургичен университет – София, доц. Сурлева и доц. Чернев. Гостите представиха университета и запознаха учениците с професията инженер-химик и различните специалности, в които се обучават студентите там.
 12833206_1063080453737967_986172808_n
 23 ученици, от 12 и 11 клас в НПГ, участвали в състезание по химия и опазване на околната среда получиха сертификати от преподавателите в университета. Състезанието е със статут на кандидатстудентски изпит и впечатляващ е факта за оттличните и много добри резултати на всички ученици.
 
Официалн1_nо те връчиха писмо на директора на училището Мария Георгиева, за 16 ученици от 10 клас, класирани в онлайн състезание по природни науки с награда „Студент за един ден“. Тези ученици през месец    юни са поканени да посетят ХТМУ, ще имат лекция, семинар и лабораторно упражнение по избрана от тях специалност. Ще обядват в студентския стол и ще нощуват в студентско общежитие.
 Гостите от ХТМУ бяха поздравени от учениците с атрактивния лабораторен химичен опит „Триглав змей“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *