Учениците от четири училища от  Благоевградска област, участват в седемдесетия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета”.  Две от тях са от град Гоце Делчев – Първо основно училище ,,Св. Св. Кирил и Методий“ и Трето основно училище „Братя Миладинови“.
В продължение на 7 дни участниците извървяват 120 км. Историческият маршрут,  всяка година започва на 27 май от брега на Козлодуй и завършва на 2 юни на връх “Околчица” във Врачанския балкан.
Идеята на похода е да напомня на поколенията за трудния и героичен път на Ботевата чета и да поддържа жив патриотичния им дух.

1326

 

На снимките – участници в похода от Първо ОУ  и приятелите им от Трето ОУ, които вече имат снимка с президента и най-възрастния участник в похода

1333

На 2 юни 2016 година се навършват 140 години от гибелта на Христо Ботев. Община Гоце Делчев организира полагане на венци и цветя пред  бюст – паметника на Христо Ботев в гр. Гоце Делчев, което ще се състои на 2 юни от 12.00 часа.

В церемонията ще участват ръководството на община Гоце Делчев, представители на институции, организации, политически партии и учебни заведения.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *