В навечерието на 125 годишнината на партията младите социалисти от град Гоце Делчев отбелязаха 6 години, откакто младежката структура на левицата бе обособена като Младежко обединение в БСП.

BSP MLADI

 

Председателят на Младежко Обединение – Гоце Делчев Димитър Бояджиев коментира, че тези 6 години са най-новата, но и интензивна страница от развитието на младежкото движение на левицата в Община Гоце Делчев, което е с огромни традиции. На срещата гостува и една от първите председателки на младите социалисти в общината Мария Запрева, която е оглавявала движението за 10 годишен период, преди преобразуването му в Младежко Обединение и застъпването като председател на Богдан Боцев, който след 5 годишно управление предаде щафетата именно на Бояджиев.

 

 

 

На празничното събрание, освен бившите ръководители на младежите, официални гости бяха и председателят на БСП-Гоце Делчев Валери Сарандев, както и известния гастроентеролог доктор Георги Георгиев, който е гоцеделчевски зет, но възхитен от БСП-Гоце Делчев решава да прехвърли членството си от София в местната структура на партията.

Председателят на БСП-Гоце Делчев приветства младите социалисти за тяхната интензивна работа и за ангажираността им към партийния живот и реалните обществени проблеми.

Той ги призова да бъдат горди, че са членове на най-старата партия в България, и макар моментната криза в нея, да знаят че промяната е в техните ръце, защото държавата се нуждае от силна лява партия, която да защитава интересите на хората, които са докарани до крайна бедност, въпреки приказките за златен дъжд и 16-те милиарда кредит.

На срещата бе представена и презентация във връзка с предстоящата 125 годишнина на левицата в България, която засегна различни периоди от нейното развитие от 1891 година насам. Развитие, превърнало държавата допреди промените в промишлена, селско-стопанска и военна сила, не само на балканите, но и в Европа.  

BSP TORTA

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *