Клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” увеличава своя състав с ученици от II и III клас. Това стана възможно след провеждането на поход-кастинг на 1-ви май с ученици от II и III клас, желаещи да членуват в туристическия клуб. По-рано, през месец април, ръководителите на клуба съобщиха, че ще организират и група за по-малките ученици от Трето ОУ, поради голямото желание на децата и убедени, че всички ученици трябва да се докоснат до природата, да усетят нейния дух и да се научат да я ценят и опазват.

Учениците, под ръководството на учителите Грозданова, Жостова и Халачев, проведоха поход по маршрут Гоце Делчев – Делчево – подножието на Момина кула – Гоце Делчев. Въпреки мрачната утрин, младите начинаещи туристи не се отказаха,  напротив – бяха заредени с още по-голям ентусиазъм да се справят с пешеходния преход. В похода се включиха и родители, които също имаха желание да бъдат част от туристическото предизвикателство за децата им.

„Малките туристи се справиха отлично, въпреки че 90% от тях бяха за първи път на поход в планината. По-голяма част от малчуганите ще бъдат официално приети в семейството на „Пирински стражи” – споделиха ръководителите.

Да не забравяме, че „Пирински старажи” организират поход до Гоцев връх в планината Славянка по повод 114 години от гибелта на Гоце Делчев. Пълна програма за месец май и юни, ще бъде публикувана в сайта им http://piringuards.treto-gd.com/

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *