Mалките туристи от клуб „Пирински стражи“ стигнаха до красивото Тевно езеро в Пирин, намиращо се на 2512 м н.в. Приключението за учениците от гоцеделчевското Трето ОУ бе организирано от експерти към Дирекция „НП Пирин“, което е и второто за този месец съвместно мероприятие между парковите служители и младите ентусиасти планинари.

Децата, ръководени от своите трима ръководители, се отправиха от Гоце Делчев до Посетителския информационен център на Д „НП Пирин“  в гр. Банско, където ги очакваха парковите служители.

Всички заедно поеха към  х. „Демяница“, откъдето започна и същинската част на похода. Преминавайки през долината на р. Демяница и през Превалските езера, групата се насочи към Мозговишка порта, а от там нататък – по пътеката за Тевно езеро. Достигайки до целта си, туристите бяха омаяни от красотата на езерото и вълшебната гледка към вр. Каменица. В плана им за деня бе планирано и изкачване на  вр. Момини двори (2725 м), но заради влошаващото се време, ръководителите решиха да оставят изкачването на върха за следващия път.

За да могат да видят още от красотата на Пирин, парковите служители и неврокопските туристи поеха по пътеката за х. „Вихрен“, откъдето се откри гледка към красивите Чаирски езера.

„Пирински стражи“ се завърнаха в гр. Гоце Делчев заредени с енергия и емоции от очарованието на  Валявишките езера, Чаирските езера, вр. Каменица, вр. Джангала, Превалските езера и Тевно езеро.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *